Dødsbo vurdering

Vurdering af dødsbo

Dødsbo:
Ét er at gætte en pris, noget andet er at give en kvalificeret vurdering.

Vurdering:
Vi kender det allesammen, når vi bliver spurgt: “Hvad er det værd”? Er der tale om en stol fra ILVA eller et sofabord fra IKEA, er svaret i de fleste tilfælde ikke særlig svært. Men hvad nu hvis der er tale om en dansk rokoko-kommode lavet af Mathias Ortmann, eller en Kresten Bloch vase af stentøj fra den Kongelige Porcelænsfabrik, eller en lænestol designet af Mogens Lassen? Ja, så bliver det lige pludselig en hel del sværere for de fleste at give et kvalificeret svar.

Lad os slå fast med det samme, at ovennævnte eksempler ikke hører til dem man ønsker at overlade til et usikkert gæt på pris, her bliver man nødt til at have en korrekt værdiansættelse.

Det kan forståeligt nok være en bekostelig affære, at vurdere en kommode til kr. 1.000,00, hvis den rigtige vurdering er kr. 75.000,00. Dette både i forhold til forsikring eller med videresalg for øje. Det er derfor vigtigt at alliere sig med uafhængige, professionelle fagfolk, som har den nødvendige faglige ballast og blik for de kommercielle muligheder, der er til stede i markedet for handel med antikviteter, kunst og design. Her er indbovurdering et godt bud på en professionel samarbejdspartner, som er uafhængig af kommercielle interesser, men stadig har en dybdegående viden med hensyn til det kommercielle marked for antikviteter, kunst og design.

For at kunne udføre en professionel vurdering, er det selvsagt nødvendigt at man er klædt ordentligt på til opgaven. Ud fra viden opbygget gennem mange år vurderer man vigtigheden, kommercielle muligheder og kvaliteten på et emne, for derigennem at fastsætte den rette vurdering af et emne.

Vurderingsforretning:
Indbovurdering udarbejder også vurderingsforretninger af hele boer. En vurderingsforretning omfatter en registrering af alle vurderingsegnede effekter i et bo. På denne måde aflastes arvingerne for de ofte uoverskuelige problemer, der er forbundet med afviklingen af et bo, samtidig med at de sikres en uvildig og professionel værdiansættelse af deres effekter.

Advokater, revisorer og forsikringsselskaber støder ofte på større vanskeligheder i forbindelse med behandlingen af arvesager, skilsmisser, forsikringer eller andre forhold, hvor effekter og kunstgenstande skal værdiansættes med salg eller fordeling for øje.

Ofte kan der herske tvivl om værdiansættelsen af forskellige effekter i et bo, og derfor kan der opstå uenighed parterne imellem. En vurderingsforretning kan afhjælpe mange af de problemstillinger man kan støde på i forbindelse med opgørelsen af et bo og kan i de fleste tilfælde afhjælpe, eller dæmpe de stridigheder der måtte være mellem arvinger, eller parterne i en skilsmisse.

Honorar og tid:
Langt de fleste boer kan vurderes på 2-3 timer og vil dermed indbefatte et honorar på kr. 2.500,00 + 25% moms. En beskeden udgift for at sikre sig imod fejlvurderinger, tab ved tyveri eller tab ved bortsalg.

For yderligere information kontakt os venligst.